[caraudio] Jakie radio z mp3? Prośba o radę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arci9
    RS
    • 2004
    • 2007

Ja specjalnie zdecydowałem się na 9813, bo ramka jest czarna i dobrze współgra z naszymi dechami w OCtach.- może jutro na spocie do wglądu... :?:
    Co do 9815, jak już Nexus6 , wspomniał od 9813 różni się wyświetlaczem i naprawdę niuansami(czyt. bajerami) a co jest istotne w tej aukcji, to że ma kieszeń i ma dorobionego RSa dla 3RCA, więc chyb z gwarancji to i tak nici(musiało byc lutowane w radiu).. :roll: -ciekawe za ile jest do oddania, bo 1199zł, to była by naprawdę dobra cena, szczególnie z kieszenią i podtrzymaniem pamięci..a i pilocik)

..zapomniałem dodać, że kolorki są dwa - zielony, który pasi do oświetlenia i czerwony..tak dla odmiany czasmi :diabelski_usmiech

Komentarz

• Mach
      Rider
      • 2004
      • 349

Ja szczerze polecam cos takiego (wystepuje tez w wersji czarnej):

szczegolnie jesli ma to ladnie obslugiwac MP3.
      To odtwarzacz ktory mialem chyba najdluzej ze wszystkich.

Jego powazna zaleta jest to ze po wlaczaniu panel wysuwa sie lekko do przodu co np umozliwia tzw. "gleboki montaz" o czym napisalem w topicu nt. nietypowych miejsc do montazu radia.

Panel w pelni elektryczny mozna ustawic sobie pod dowolnym katem.
      Wiec jesli miejsce na radio jest dosyc nisko to cos takiego jest bardzo wygodne rowniez przy obsludze (nie kojarze innego radia ktore mozna tak ustawiac).
      U siebie uzywalem to radio dosyc intensywnie i zero problemow.
      Bardzo prosto i latwo steruje sie nim subwooferem.
      Jesli ktos wyciaga cale radio a wiec ginie mu zasilanie (pamiec) to ten model jest dosyc dobrym rozwiazaniem bo ma wiele ustawiem 7 pasmowego korektora dzwieku ktore sa zawsze pamietane.
      A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971

Komentarz

• MiKruS
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7976

@Arci9 - nie ma 9813 na allegro... :lol:

@Mach - wlasnie nad tym modelem JVC sie rowniez zastanawialem jak bralem swojego Padasonica.
        TDI 205PS

Komentarz

• Samiec
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 4287
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez MiKruS
          Aha - jak Alpine komponuje sie z deska Octavii?
          U mnie prezentuje sie tak alpine 9812RB : LINK
          TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Mach
            Rider
            • 2004
            • 349

@Arci9 - nie ma 9813 na allegro... :lol:

@Mach - wlasnie nad tym modelem JVC sie rowniez zastanawialem jak bralem swojego Padasonica.
            Tak jak pisalem wczesniej nie mam juz tego zamontowanego bo wybebeszylem ostatnio cale audio z auta przez sprzedaza... mam jednak ta jednostke, lezy w domku... jakbys chcial sobie obejrzec/pobawic sie przed podjeciem decyzji to mozna sie jakos umowic to wezme ze soba i podlaczysz sobie w aucie.

Na tyle mi sie dobrze uzywalo tego radia ze chyba go nie sprzedaje i zostawiam sobie na razie do drugiego auta.

Teraz do octy bede mial fabryczne CD... i jesli bedzie mozna rozbudowac jakos system w oparciu o fabryczne radio to bede tak robil bo chce miec radio ktorego wogole sie nie wyciaga (z zewnatrz ma wygladac na serie).

Jesli to fabryczne CD w nowej Octavke oaze sie "wujowe" to bede znow cos kombinowal w oparciiu wlasnie o tego JVC-a.
            A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971

Komentarz

• MiKruS
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7976

Zamieszczone przez Mach
              jakbys chcial sobie obejrzec/pobawic sie przed podjeciem decyzji to mozna sie jakos umowic to wezme ze soba i podlaczysz sobie w aucie.
              Wielkie dzieki za propozycje!
              Ogladac nawet nie musze, bo podoba mi sie to radio, ale odsluch mozna byloby zrobic. 8)

Wybierasz sie na spot moze? :mryellow
              TDI 205PS

Komentarz

• Nexus6
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4847
                • Volkswagen

do takich "przymiarek" i "odsłuchów" to by się ogrzewany garaż przydał ... :szeroki_usmiech
                With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• MiKruS
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7976

Wiec zalozylem probnie Alpine 9815 i jest bardacha. :?
                  Sprzet gra zupelnie bez bassu dodatkowo sub przestal dzialac - fakt, ze radio jest podlaczone prowizorycznie na probe, ale to, ze idzie taki chu..wy dzwiek na glosniki to juz dziwna sprawa.

Zaczynam podejrzewac, ze mam cos zje..ne przy instalacji glosnikow.

Jak znajde czas to podjade do jakiejs firmy audio, zeby to przejzeli porzadnie.
                  Mozliwe, ze jednak ten Panasonic nie jest taki zly - jesli sie okaze, ze cos bylo namieszane w instalacji. :?

I nie bede go musial zmieniac.
                  Sprawdzi sie....
                  TDI 205PS

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Bas sie ustawia mu podbice w tych alpinkach normalnie moze nie byc dosc wyrazny. Druga sprawa czy gdzies nie masz pomylony plus z minusem i zamiast grac w jednej fazie graja naprzemiennie i sie wygluszaja. Aha a sub jesli masz na wmzmaku to trzeba go wlaczyc nie wiem jak jest w tym modelu u mnie sie wlacza na guzik wyciagania kasety :twisted:

Mozliwe ze pierwsze radio mialo w kostce ISO inne wyprowdzenia niz Twoj obecny Panasonic i Alpine
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Nexus6
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4847
                      • Volkswagen

Zamieszczone przez Maicroft
                      Mozliwe ze pierwsze radio mialo w kostce ISO inne wyprowdzenia niz Twoj obecny Panasonic i Alpine
                      poza zamieszanym zasilaniem ISO jest standartowe
                      :diabelski_usmiech

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Zasilanie to wiem ze trzeba bylo zmienic z fabrycznej kostki na taka ktora by dzialala z reszta.

MiKruS, A jak robiles cos z drzwiami to nikt nie modzil przy glosnikach. Ja obstawiam pozamieniane plus z minusem.

A sub wlacza sie w 7893R setup 3 sek potem up dn w bok i jak sie pokaze sub to band zeby dac na on potem mode zeby podkrecic go

Testowalem 10 minut temu to tak sie go uaktywnia - tylko brak go w aucie a wiec nic nie zagralo :diabelski_usmiech

Aha nie wiem czy tamten model ma korektor czasowy ale fajna rzecz jakbym mial czas to musze sobie go kiedys ustawic, a podbicie basu dziala slabo bo slabo na fabrycznych glosnikach ale roznice slychac.
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Nexus6
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4847
                          • Volkswagen

Jak znajde czas to podjade do jakiejs firmy audio, zeby to przejzeli porzadnie.
                          Mozliwe, ze jednak ten Panasonic nie jest taki zly - jesli sie okaze, ze cos bylo namieszane w instalacji. :?
                          1. wszystko zależy od tego jakiej słuchasz muzyki - wbrew obiegowym opiniom Alpina wcale nie jest "panną do wszystkiego";
                          2. sprawdzenie polaryzacji podłączenia głośników jest jak najbardziej wskazane

Komentarz

• arci9
                            RS
                            • 2004
                            • 2007

Sprzet gra zupelnie bez bassu dodatkowo sub przestal dzialac - fakt, ze radio jest podlaczone prowizorycznie na probe, ale to, ze idzie taki chu..wy dzwiek na glosniki to juz dziwna sprawa.
                            Zobacz tak:
                            1.czy nie ma cięcia na zwrotkach - trza przytrzymać klawisz "T.CORR" i później "SOURCE" albo "BAND" zminiasz sobie między przodem, tyłem lub subem - może poprostu jest cięcie np. od 200HZ i dlatego nie ma basu
                            2. Suba załączasz trzymając klawisz "F" - napis powyzej "setup", pojawia się całe menu i ustawiasz sub ON lub SUB OFF

Zresztą w linku , który dawałem wcześniej do instrukcji wszycho jest jakby coś...

A polaryzację możesz sprawdzić w ten sposób,że najpierw słuchasz np. prawego głośnika a później szybko przełączasz na drugi i na słuch porównujesz basiora, oczywiście najlepiej na muzie którą znasz..

Komentarz

• scooby
                              Drive
                              • 2004
                              • 62

... a ja polecę coś takiego:
                              JVC KD-SH9104

do dostania na pewno taniej niż na tej stronie :P

zamontowano mi coś takiego do mojego wozidła, parę słów o - w skrócie:
                              • * jest nieźle wyposażonym radyjkiem (odsyłam do linka powyżej),
                                * z dobrym dźwiękiem (porównywałem z alpinem w podobnej cenie, większych różnic się nie doszukałem),
                                * na skodzianych głośnikach gra ops:, na testowanych ostatnio blaupunktach very miodzio k
                                * no bardzo ładnie siada w bądź co bądź ponurym kokpicie (wygląda równie ponuro )
                                * bardzo dobra ergonomia,
                                * trwały panel,
                                * BARDZO SZYBKO indeksuje płytkę z plikami mp3 (bez znaczenia ile plików, katalogów, vbr, cdrw etc - zaczyna grać ok 3 sek po wetknięciu cd tam gdzie trza :twisted: )
                                * MINUS (dla mnie średni) - długość katalog+nazwapliku.mp3 nie może być dłuższa niż 128 znaków - inaczej radyjko nie widzi takiego kawałka ...
                                * jak dla mnie 9/10

polecam
                              scooby@rider@110 kopyt asv
                              helixy przede mną, jbl za mną, banan w lusterku :]

Komentarz

• MiKruS
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 7976

Dziekuje za Wasze uwagi.

Co do suba to sprawa drugorzedna - usiade w wolnej chwili z instukcja i sprawdze czy jest wlaczony jak nalezy.

Natomiast jesli chodzi o bass z glosnikow, to jego zwyczajnie nie ma. Radio w tym przypadku jest najprawdopodobniej dobrze ustawione. Co ciekawe sredni i wysoki zakres tonow da sie regulowac, natomiast wszelkie zmiany w tonach niskich nie powoduja zadnej reakcji glosnikow.
                                Stad moje przekonanie, ze cos jest zle podlaczone.

Niestety troche kiepsko jest ostatnio z wolnym czasem, ale moze uda mi sie w tym tygodniu podjechac do kogos, zeby to profi posprawdzal.

BTW: Po podlaczeniu Alpiny otwieranie drzwi po wyjeciu kluczyka (funkcja modulu komfortu) zaczelo swirowac - otwiera sie z opoznieniem. :x Wiec chyba cos jest namieszane.

[ Dodano: Czw Gru 02, 2004 10:10 am ]
                                Przysiadalem wczoraj na chwile z instrukcja i jest BZ.

Sub jest i byl dobrze ustawiony - nadal nie gra. Posluchalem z bliska kazdego glosnika i slychac, ze tylko na wysokotonowe idzie prawidlowy dzwiek, reszta lezy i kwiczy.

Wiec jest zle podlaczone - podjade (moze jutro mi sie uda) do jakiegos zakladu audio i dam znac co z tego wyjdzie.
                                TDI 205PS

Komentarz

• Chicken
                                  Ambiente
                                  • 2004
                                  • 113

Pytałem kiedyś o JVC gościa, który w tym siedzi i zdecydowanie mi odradził tę markę, ze względu na cienkie parametry i jakość dźwięku.
                                  Opinia zawsze może byćsubiektywna, ale dodam, że nie kupowałem sprzętu u tego gościa, tylko mi montował. Z tego co wiem to facet "złota rączka". Zastanawiałem się wtedy pomiędzy Pioneer`em i JVC i powiedział, że w ciemno mam brać Pioneer`ka.
                                  Pozdrawiam

"Teoria jest wtedy gdy wiesz wszystko, a nic nie działa.
                                  Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego.
                                  Tu łączymy teorię z praktyką.
                                  To znaczy nic nie działa i nikt nie wie dlaczego."

Komentarz

• Herdi
                                    Drive
                                    • 2004
                                    • 50

Zamieszczone przez Chicken
                                    Pytałem kiedyś o JVC gościa, który w tym siedzi i zdecydowanie mi odradził tę markę, ze względu na cienkie parametry i jakość dźwięku.
                                    Opinia zawsze może byćsubiektywna, ale dodam, że nie kupowałem sprzętu u tego gościa, tylko mi montował. Z tego co wiem to facet "złota rączka". Zastanawiałem się wtedy pomiędzy Pioneer`em i JVC i powiedział, że w ciemno mam brać Pioneer`ka.
                                    Co za bzdury? Które modele porównywaliście?
                                    Pozdrawiam Herdi

Gravity Audio Experts

Komentarz

• Chicken
                                      Ambiente
                                      • 2004
                                      • 113

Pioneer DEH 7400MP i nie pamięta,, który JVC dokładnie, ale to był nowy model z mp3 ponad rok temu.
                                      Pozdrawiam

Komentarz

• Herdi
                                        Drive
                                        • 2004
                                        • 50

Pioneer DEH 7400MP i nie pamięta,, który JVC dokładnie, ale to był nowy model z mp3 ponad rok temu.
                                        któryś z serii LH czy SH?
                                        Pozdrawiam Herdi

Gravity Audio Experts

Komentarz

• Chicken
                                          Ambiente
                                          • 2004
                                          • 113

O ile pamięć mnie nie zawodzi to model, o który pytałem to był JVC KD-LH2000R. Poza tym gość pomijając już model (po porównaniu) wyraził swoje zdanie nt. porównania JVC z Pioneer`em modeli 7400MP w zwyż.
                                          Pozdrawiam

Komentarz

• Herdi
                                            Drive
                                            • 2004
                                            • 50

Re: [caraudio] Jakie radio z mp3? Prośba o radę

Nakamichi CD 300 - 1499,-

[ Dodano: Czw 30 Gru, 04 00:58 ]
                                            O ile pamięć mnie nie zawodzi to model, o który pytałem to był JVC KD-LH2000R. Poza tym gość pomijając już model (po porównaniu) wyraził swoje zdanie nt. porównania JVC z Pioneer`em modeli 7400MP w zwyż.
                                            No i co Ci powiedzał?
                                            Pozdrawiam Herdi

Gravity Audio Experts

Komentarz

• Chicken
                                              Ambiente
                                              • 2004
                                              • 113

Powiedział, ze nawet nie ma co się zastanawiać ponieważ JVC to cienki i dość awaryjny sprzęt. Zaniosłem mu nawet pełny opis tego Pioneer`a i powiedział, że bierze go od ręki zamiast JVC...
                                              Wspominał m.in. o MOSFECIE.
                                              Pozdrawiam

Komentarz

• franca
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 532

pozwolę sobie odświerzyć ten wątek z racji nieoczekiwanego i brutalnego rozstania się z moim radiem :cry:
                                                więc założenia:
                                                -oczywiście mp3
                                                -do 1000zł a jeśli mniej to nie będę płakał oczywiście jeśli za niewiele więcej coś lepszego ale bez szalew
                                                -oczywiście panel
                                                -wyjście na wzmacniacz
                                                -no i generalnie nowy nie używany

do tej pory był jvc lh7r. głośniki raindow 265 slx
                                                więc tak aby pasowało coś do głośników które naszczęście zostały... muzyka słuchana przeróżna.

Komentarz

• Herdi
                                                  Drive
                                                  • 2004
                                                  • 50

Np. Kenwood KDC-6031 - 1199,- naprawde fajne radyjko lub jeśli chcesz zalążki multimediów to za 1399,- masz BossAudio DVD-5000B z DVD w jednym klocku, gra przyzwoicie rewelacji nie ma, ale czepić się też go nie można. Jeśli chcesz zachowac fabryczną instalację to uważam że jest rewelacyjny bo za 7-8 stówek dokupujesz monitor i dzieciaki mają super zabawę.
                                                  Pozdrawiam Herdi

Gravity Audio Experts

Komentarz

• morfeo11
                                                    Drive
                                                    • 2005
                                                    • 61

ja proponuje jakiegos clariona,przyzwoite radyjka i znajdziesz cos do 1000 np.http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52586757 lub http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52993174

Komentarz

Pracuję...